Tuesday, 8 September 2015

Khitan


kononnya nak nap kejap tapi tak jadi la pulak. Teringat dalam kelas tadi bukan main bulat mata doktor terkejut sebab kat Malaysia jalankan khitan. sebenarnya kiteorang dah kena tegur dengan 3 orang doktor sakit puan.

Doktor kata Rasulallah bersabda jangan diusik kalau normal (sorry sebab tak mintak ayat sabda Rasulallah ni secara penuh pada doktor) tu la nak tanya semua orang malu. Malaysian ni pemalu ya haha

Balik tu terus la tanya orang yang lebih agamawan sikit. So ini jawapannya. Kat Mesir kadang2 sunat kanak2 perempuan meningkatkan kadar kematian. Sebabnya dieorang potong banyak. I was wondering banyak mana sebab potong sampai mengakibatkan pendarahan teruk

Mazhab syafie pegang khitan baby girl sunat dan wajib bagi lelaki.Tapi kat Malaysia tak pernah ada kematian sebab kita potong sikit je. Di Malaysia kita hiris sedikit untuk decrease sexual desire. Katanya kalau tak buang sikit kuda jadinya haha

Dalam masa yang sama sebab boleh jadi inclusion dermoid cyst.

teringat masa kerja kat klinik sekejap. Tolong doktor sunatkan baby girl.Sikit je potong, Baby tu pun nangis kejap je.

Andai apa yang ditulis ini salah harap diperbetulakn

No comments:

Post a Comment